SMS metoda

 

SMS metoda je sistematično zdravljenje in krepitev človekovega gibalnega aparata in funkcije notranjih organov. Je kombinacija rehabilitacijskih in preventivnih vaj, obenem pa tudi vaj, ki povečajo telesne zmogljivosti in sposobnosti.

Bistvo te metode, metode SMS je:

  • – Krepitev mišičnih verig – krepi se mišična moč trupa in sicer s stabilizacijo trupa s poudarkom na abdominalni regiji ob aktivaciji in gibu rok, ramenskega sklepa ter lopatice medtem, ko je telo stabilno, močno, v statični poziciji.
  • – Poseben poudarek ima metoda na krepitvi vseh trebušnih mišic, posebno pozornost nameni predvsem m. obliques ekst., inter., zaradi česar se zmanjša pritisk na medvretenčne ploščice in sklepe. Trebušna stena se potegne navznoter do 5 cm. Dobra novica za zdravje in lepoto.
  • – Spiralno raztezanje navzgor, kar lahko privede do 2 cm razmika med vretenci
  • – Je odličen, zelo učinkovit in aktiven streching v spiralni stabilizaciji


Metoda je zelo uporabna tudi za zdravljenje raznih diagnoz kot je skoljoza, spinalna stenoza, hernije, dobra in zelo učinkovita metoda za športnike in za regeneracijo športnikov za nadaljnje življenje, za izboljšanje ravnotežja in krepitev svojega centra.

Metodo vključujejo v svoje treninge tudi vrhunski športniki z željo po izboljšanju rezultatov na posameznih področjih ter kot preventivo za preprečevanje degeneracije in napetosti v hrbtenici ter poškodb večjih sklepov kot so kolki, kolena, ramenski obroč, gležnji.

Velik poudarek je na točni izvedbi gibov, dihanju,učenju, pokončni drži, razbremenitvi, manualni tehniki, merjenje kotov, merjenje moči trebušne stene.

Metodo uporabljajo fizioterapevti, zdravilišča, vadbeni centri, šole in sedaj tudi mi v studiu Body Mind Spirit.

Več informacij in prijave v program na sandra@bodymindspirit.si