Program Vitalno medenično dno

 

Mišice medeničnega dna so za naše telo izrednega pomena. Podpirajo nas pri vsakem gibu. Vendar se njegove pomembnosti premalo zavedamo.

Močno medenično dno je naš podporni steber in če odpove, imamo lahko težave z uhajanjem urina, ravnotežjem,  zdrsom organov male medenice … 

Težave zaradi ohlapnih mišic medeničnega dna imajo tako moški, ženske, pogosto tudi vrhunski športniki in športnice! Vendar se o tem ne govori dovolj. 

Disfunkcijo mišic medeničnega dna povzročajo nosečnost, porodi, zaprtje, udarci pri športu, poskoki, debelost, staranje (pri menopavzi je tukaj najprej opazen upad mišičnega tonusa), nevrološka obolenja, … Operacije lahko stanje samo še poslabšajo. Ni le dovolj, če izvajate pilates, jogo ali druge vadbe. Pomembno je, da ozavestite in se posvetite posebej mišicam medeničnega dna. Potrebno je načrtno, vsakodnevno delo!

Izredno pomembno je, da se naučimo pravilne izvedbe. Nepravilno izvajanje teh vaj lahko naredi več škode kot koristi. Žal kljub točnim navodilom 30 % ljudi ne dela s pravimi mišicami. Vključujejo zadnjico, notranjo stegensko mišico, trebuh vlečejo navznoter, med izvedbo ne dihajo pravilno. Zato je pomembno, da vadite z izkušenim inštruktorjem, ki vas bo vodil in vas opozoril, če vaj ne boste izvajali pravilno! Le tako boste prišli do želenega rezultata!

Rada bi vas opozorila, da ta program NISO Keglove vaje. Ta program gre veliko bolj v globino in garantiram vam izboljšanje vaših težav!

Komu je program namenjen?

Program Vitalno medenično dno je namenjen VSEM:

 • – ženskam,
 • – moškim,
 • – otrokom,
 • – najstnikom,
 • – športnikom,
 • – starejšim in mlajšim,
 • – ženskam, ki želite okrepiti mišice, ki so oslabele po porodu,
 • – moškim in ženskam, ki imajo težave v spolnosti!
 • – ljudem z inkontinenco in vsem drugim kot preventiva!

Urinska inkontinenca je zelo pogosta tudi pri vrhunskih športnikih. Pomembno je, da v vadbo vključujete tudi te mišice! Športi, ki še posebej prispevajo k nastanku urinske inkotinence so smučarski skoki, akrobatski rokenrol, flip, odbojka, košarka, skok v daljino, skok v višino, kolebnica, trampolin, …

Pri ženskah se urinska inkotinenca – nehoteno uhajanje urina pojavlja kar dvakrat pogosteje kot pri moških. V starosti naj bi težave imela vsaka druga ženska! Pogosta težava je tudi fekalna inkotinenca – nehoteno uhajanje blata ter zdrs organov male medenice, motnje v spolnosti in bolečine. 

Tudi pri mlajših ženskah, ki še niso rodile se pojavljajo težave z urinsko inkontinenco. Ne čakajte, okrepite mišice medeničnega dna in odpravite težavo!

Dejavniki tveganja za nastanek urinske inkontinence so starost, nosečnost, porod, debelost, ginekološke operacije, težko fizično delo, naporna telesna dejavnost, zaprtje, kronični kašelj, …

V programu delamo na tem, da vse te težave ODPRAVIMO!

Več o tem si lahko preberete v članku Vitalno medenično dno.

Kako bo program potekal?

Vadbe bodo potekale 1x tedensko. Prvo srečanje bo v ponedeljek 15.10.2018 s pričetkom ob 16:30. (URNIK)

Program je sestavljen iz 5-ih zaporednih tedenskih srečanj po 2 uri. 

Program bo potekal v studiu Body Mind Spiri, Sermin 70 B v Kopru!

Na vsakem srečanju bomo spoznali novi del mišice medeničnega dna, saj naš podporni zid ali steber sestoji iz 10 mišic v 3D.

Kaj vam bo ta program prinesel oz. kaj se boste naučili?

 • – na začetku se naučimo, kje so te mišice, spoznavamo svojo medenico, prebudimo in začutimo vseh 10 mišic in vse tri plasti;
 • – medenico krepimo preko gibanja, vaj, zvoka, udarcev, dvigovanja bremen, potiska, poskovov, …;
 • – kaj in zakaj je nekaj primerno in dobro početi in na kakšen način;
 • – naučimo se, kako okrepiti mišice medeničnega dna in povečati njihovo moč in vzdržljivost;
 • – kako v vaše življenje vnesti več vitalnosti, užitka in
 • – kako odpraviti bolečino.

Stopnjevanje, vzdrževanje, točnost, natančnost, pestrost programa in rezultati so ključne sestavine našega programa in naši skupni cilji!

Ta program je najboljši program do sedaj. Res je, dan ima samo 24 ur, prepričana pa sem, da je absolutno in nujno potrebno v svoj urnik vnesti vaje mišice medeničnega dna.

Ko boste vstopili v program VITALNO MEDENIČNO DNO, si boste rekli, zakaj nisem vstopil-a že včeraj,
zakaj mi tega ni nihče povedal,
zakaj tega nisem vedela prej.

S takimi in podobnimi vprašanji sem se srečevala tudi sama, zato toliko vztrajam, da bi program vstopil med ljudi, da bi ga vzljubili in dobili vsi tisti, ki si tega želijo.

Se želite vključiti v program?

Imamo še nekaj prostih mest, ste z nami? Pohitite z prijavami.
Pridite, ne bo vam žal.

Cena 5-tedenskega programa je 100 eur + DDV!

Prijave na 040 234 180 (Sandra)

divider-sandra

Zanimivo branje o pomembnosti krepitve mišic medeničnega dna