Sadež duše in center energije je v mišici iliopsas

Ste morda med tistimi, ki trpijo zaradi bolečin išiasa, bolečin v spodnjem predelu hrbta, zdrsa medvretenčne ploščice, spondiloze, skolioze, trpite zaradi tako imenovanega flat backa – tendenc ravnega hrbta, degeneracije kolka, bolečin v kolenih in še in še.

 

Medenica je skleda, ki nosi naše vitalne organe. Je kopel očiščenja in okrepitve. Je skleda, ki ohranja življenje. Polni nas z radostjo, z užitki, strastjo do življenja. Je izvor energije, gibanja, ritma, plesa in smeha. Tam domuje naša mišica iliopsoas naš »joker«, najpomembnejša mišica. Moj učitelj dr. Artur Peal je prepričan, da je to najpomembnejša mišica v našem organizmu.
To je edina mišica, ki povezuje hrbtenico z nogama ter povezuje medenico z zgornjim in s spodnjim delom telesa hkrati. Drži nas v pokončnem položaju in omogoča, da lahko dvigujemo nogi. Stabilizira hrbtenico in zagotavlja podporo trupu in s tem daje idealen prostor vitalnim organom v trebušni votlini. Njena naloga ni samo anatomska saj prehranjuje tudi živčne in energetske centre telesa. Je glavni kurir preko katerega komunicirajo možgani in notranji organi. Je skladišče, ki shranjuje globoke travme. Povezuje in usklajuje življenjsko silo in energetsko pretočnost vsake celice in čakre.
Večina ljudi ima kronično napet in ukleščen iliopsoas. Povrnimo telesu zdravje, življenje in radost.

 

iliopsoas9

 

ZAKAJ NE BI, ČE IMAMO KLJUČ IN PRAVO ORODJE.

 

Morda potrebujete terapijo, individualni program, ki zajema spoznavanje medenice in njenih mišic. Izdelam individualen program vaj za delo na domu. Morda potrebujete ustrezno terapevtsko masažo za sproščanje in osvoboditev iliopsoasa.

 

Nudim program, ki zajema:

  • Manualno raztezanje – mentalno raztezanje
  • Terapevtska masaža rehabilitacija psoas mišice in povrnitev zdravja
  • ustrezne vaje za krepitev iliopsoasa in posebno pozornost raztezanju te mišice
  • Program vaj, ki jih boste lahko izvajali doma

S tem programom bomo osvobodili kolčne mišice in telesu povrnili zdravje.

 

Svoboda telesa se začne s svobodo medenice.