Od funkcionalne rehabilitacije do optimalne forme

8 – tedenski program za preprečevanje poškodb,
bolečin
in pridobitev psihofizične forme
5 OSNOVNIH SMERNIC

 

»Mens sana in corpore sano,
zdrav duh v zdravem telesu«

Iz sebe ustvarite mozaik, v katerem se boste dobro počutili, ostali zdravi in lepi do konca svojih dni. Od funkcionalne rehabilitacije do optimalne forme vas popeljem po korakih, da ne bi prihajalo do kasnejših poškodb, bolečin in nižje kakovosti življenja. Imate težave s hrbtenico, občutite občasno bolečine v križu, vratu, prsnem predelu, morda želite izgubiti kak kilogram odvečne teže, pridobiti na psiho-fizični formi, poskrbeti za zdravje in vitalnost in še veliko tega lahko naštejem. Tu sem za vas, lahko vam pomagam. Poškodbo in bolečino moramo omiliti in telo pripraviti do delovanja, da do tega ne bo prihajalo. Vsemu temu se lahko izognemo, verjemite mi, na zelo preprost način. Izdam vam skrivnost, delujmo na preventivi in se naučimo pravilno upravljati s svojim telesom. Kaj narediti, ko nas popadejo negativna čustva kot so žalost, zavist, jeza, strah, nezaupanje, … potrebno je zamenjati nastalo energijo z novo, urediti misli, umiriti um, vse to storimo preko gibanja. Pri tem se zmanjša količina kisika v telesu, zmanjša se ogenj in ustvari se mir.

 

Kaj boste novega izvedeli v programu? Kaj se bomo naučili? Kaj bomo počeli? Komu je program namenjen?
Program je namenjen tako ženskam kot moškim, otrokom in najstnikom, prav vsakemu izmed nas. Program je prilagojen glede ciljne skupine. Na individualen pristop vas poučim preko skupine vseh skrivnosti in sestavljanja mozaika, ki vam bo služil za vse življenje. Posameznik, ki se odloči za ta program, investira v svoje zdravje, daje zdravju visoko vrednost, pomembnost daje kvaliteti svojega življenja, svojega preživljanja prostega časa, dobremu počutju in predvsem želi biti v sebi, poslušati sebe in čutiti sebe.

 

Prvi kamenček v mozaiku je dihanje.
Dihanje povežemo z gibanjem. Naučimo se pravilne telesne drže, ozavestimo vpliv slabe telesne drže na naše notranje organe, dihalno mišico in medenično dno, ki ji bomo kasneje namenili posebno pozornost. Naučili se bomo pravilno dihati.

 

Drugi kamenček v mozaiku je položaj medenice in hrbtenice, njena stabilnost in mobilnost. Poudarek na notranji enoti trupa, kjer se bomo naučili pomembnosti notranje enote, kje ležijo te mišice, spoznali njihovo funkcijo in se naučili, kako jih pravilno krepimo. Dobra zmogljivost trebušnih mišic zagotavlja boljšo stabilnost sklepov, kar lahko prepreči ali zmanjša bolečine v hrbtenici in medenici.

 

Tretji kamenček v mozaiku je prsni koš, vpliv in položaj odprtega in zaprtega prsnega koša glede na našo hrbtenico.

 

Kot četrti kamenček v mozaiku se bomo dotaknili teme o pravilnem položaju glave, vratne hrbtenice, ramen in lopatic.

 

Peti kamenček je namenjen mišici medeničnega dna. Mišica medeničnega dna je naš podporni steber, prispeva k stabilizaciji hrbtenice in medenice. Zdravo medenično dno omogoča boljšo kontrolo mišic medenice in na ta način preprečuje inkontinenco-nehoteno uhajanje urina. Naučili se bomo kje ležijo, s katerimi mišicami je povezano naše medenično dno, kako jih krepiti in sproščati, kaj vse vliva na naše medenično dno, predvsem pa ji bomo dali pomembnost, ki ji pripada.

 

Vabljeni v moje skupine. S tem programom si ustvarite dobro bazo za vse vadbene programe.

 

Mozaik se bo počasi sestavljal, nekje je treba začeti.
Tukaj in zdaj je pravi čas in prava odločitev za vse vas. Tu sem za vas, z vsem srcem bom svoje znanje predala.
Potrebno se je  odločiti in sprejeli odgovornost za svoje zdravje, svoje življenje.
Z malo truda pridobimo veliko. Se splača!

 

Naš mozaik smo mi