Vitalno medenično dno

 
Medenicno-dno[1]

Vitalno medenično dno

Posted by bodymindspirit in Novičke 31 jan 2018

 

KDAJ, KAJ, ZAKAJ IN KOLIKO je potrebno, da bi prišli do rezultata, do vitalnosti, do zdravja, do užitka, ki si ga vsi tako zelo želimo?

 

KDAJ, KAJ, ZAKAJ in KOLIKO aktivirati in sprostiti mišice medeničnega dna, da bi do želenega rezultata prišli?

 

Težava nastane, ko ne vemo, ko nimamo ustreznega znanja, se ne zavedamo, kaj se z nami dogaja.

 

Poglejmo si primere težav, ki se pogosto pojavljajo:

  • organi nam pokukajo skozi odprtine,
  • moškemu se penis ne dviguje,
  • kapljice v spodnjih hlačah so vse pogostejše,
  • skočim, udarim žogo in že so spodnjice mokre,
  • pozimi ne tečem, ker mi odteka urin,
  • spolno življenje ni več tako, kot je bilo,
  • ne morem na izlet, ker neprestano iščem stranišče,
  • vso vadbo ne pijem, da ne bom mokra in še bi lahko naštevala.

 

Na eni strani je sram, težava, izziv, občutek nemoči, na drugi strani si želimo biti zdravi in vitalni, si napolniti življenje z užitkom, brez bolečine, a ne vemo kako, ne najdemo ustreznega odgovora, osebe, s katero bi spregovorili, bi se ji zaupali.

 

Zaupam vam skrivnost, ki vam je nihče ne pove, da se ne bi izvedelo, da ste tudi vi med njimi. Niste sami, niste edini s tako težavo in zagotavljam vam, da je vse rešljivo.

 

Danes ste našli pravi naslov, pravo osebo. Pomagala vam bom. Prebudila bom vaše mišice medeničnega dna. Samo želeti si morate, dovoliti, dopustiti, da do želenega pride, da si izkušnjo pridobite. Dala vam bom orodje, znanje, vaje, dvignila bom nivo zavedanja, da boste z lahkoto vadili doma in okrepili svoje mišice medeničnega dna.

 

Mišice medeničnega dna so kot druge mišice v našem telesu, imajo samo drugačno funkcijo, prinašajo lahko užitek ali sram, nelagodje, bolečino ali pa užitek.

 

Sami se boste odločili, kaj boste izbrali.

Sama raje izberem užitek in preventivo, zato učim, predavam, prenašam znanje s strastjo, saj vem, da smo vsi minljivi in želim si za vse nas, življenje, polno užitka in brez sramu.

 

Mišica medeničnega dna je nujno potrebna pri ravnotežju, pri dvigovanju težkih bremen, pri vsaki vadbi, še bolj pri naporni vadbi, teku, stabilizaciji hrbtenice, medenice, je dobra opora našim notranjim organom, sodeluje pri odvajanju blata, uriniranju, deluje na spolno življenje obeh partnerjev, odganja sram, vliva samozavest, moč, z njo si pridobimo širino, globino, pot do nas samih, do čuječnosti telesa in same medenice.

Začutite sebe in svojo medenico, neprecenljivo je, kaj vse lahko pridobimo.

 

Na to temo sem že veliko pisala in še vedno se mi zdi, da ne dovolj.

Tako zelo pomembna je osveščenost telesa, naše notranjosti, našega notranjega sveta, ki se zrcali v našem vidnem polju.

Želim si za vas zavedanje, razumevanje, spoznavanje, učenje, odkrivanje, delo na sebi, korake, ki vas bodo popeljali do življenja, kakršnega si želite, si zaslužite in imeli ga boste, če boste na tem delali. Vse to boste dosegli – samo korak do mene morate narediti.

 

Tokrat vam ponujam 10-urno delavnico Vitalnega medeničnega dna, kjer boste spoznali vsako mišico medeničnega dne, saj medenične mišice sestavlja kar 10 mišic. Program je pravi diamant.

 

Tu boste odkrili kdaj, kaj, zakaj in na kakšen način krepiti, sprostiti vaše mišice medeničnega dna, predvsem pa ga boste začutili, da vam bo lažje prepoznati napor, nepravilen gib, stanje, kjer je mišica medeničnega dna pod obremenitvijo in kar je bistvenega pomena, lahko jo boste krepili na ustrezen način, ker boste zanj imeli orodje. Za vsako mišico posebej dobite vaje, tako da je nemogoče, da je ne bi prepoznali in aktivirali na neustrezen način, misleč, da aktivirate prave mišice, obenem pa stiskate zadnjico, trebuh, nepravilno dihate, uporabljate napačne mišice, ki nimajo nobene povezave z mišico medeničnega dna. Velikokrat mislimo, da delamo pravilno, a smo v zmoti, še huje, lahko si škodujemo.

 

Vabim vas v svoj krog.

Tu vam bo lepo in toplo pri srcu.

 

Delavnico Vitalnega medeničnega dna sem vodila novembra 2017 za 500 trenerjev, terapevtov na Bledu za Fitnes Zvezo Slovenije. Trdno verjamem, da mora program v svet, ker ga potrebujemo, ker je lahko življenje lepo, brez sramu, brez težav in predvsem posijan z užitkom.

 

 

 

 

Sorry, the comment form is closed at this time.